Pages

Thursday, February 24, 2011

Al-Kisah Sungai Pisang la pulakk..

Pada satu malam yang permai, aku menerima sms dari Aten yang mengajak pergi mandi sungai.. Yeahhh.. itulah yang kita cari!!! Lepas2 tensen crit 2 ni, haruslah kite menyelebrate diri sendiri walaupun terkene hentaman tahap pecah batu mase design crit tempoh hari... Enjoy itu mesti!!!

Plan punya plan, kitorg konfem pergi hari rabu, pukul 2.

Tiba hari yang dijanjikan, cik akak nadia nasir ni pulok dating meeting dengan Dr. Mizanur lame bebenor.. Adoii.. Dari pukul 2, postpone ke 2.30. Pastu postpone plak 3.15...

Okeh.. Pastu plak time kumpul kat pakgad, sorang sorang plak baru balik meeting nak ikut, tapi nak balik semayang dulu lah.. ape lah.. last2 kul 4 gak kitorg geraknye.. -_-"

Destinasi pertama!!!! Haruslah gerai goreng pisang depan kubur.. huhu... dalam mase aku dan nadia nasir dok menyoping goreng pisang, sesuatu telah berlaku!!

jeng.. jeng.. jeng...

Kereta jedut berasaaaaaappp!!! Hadoi.. bergelen2 gak la air dicurahkan untuk menyejukkan enjin berasap tersebut.. Kesian jedut... Huhu... Tebal gak la muke budak2 ni pegi mintak air kat mak cik goreng pisang tu... hahaha.. time tu aku duduk dalam kereta buat2 sakit kepala tak tahan panas.
haa... habeh sume pintu, tingkap, bonet dibukaknye...

muke siryes itu mesti...

"aa.. kalau tau, baik aku tido je kat bilik..."

"biaq pi la keta berasap ke ape, aku cool"

senyum terpakse

pisang 1: eh, ko rase, kite sempat tak sampai sungai pisang?
pisang 2: tu la pasal.. aku risau diorg bedal kite kat sini je kang...

Setelah semua kekecohan berlaku, dapat jugak la merasa sampai ke sungai.. Adoi.. tadi dalam kepala dah terbayang tak jadi pergi je.. huhu...

agenda pertama harusnya makan-makan dulu!!

kak fizah membelai super ring dengan penuh sifat keibuan

amboi... suke bebenor ye jedut? Ko tunggu la jap lagi ape jadi!!

usrah?!

olololo....

ok terbukti!! aku sorg je yang normal..

ni diaaaa.. tuan punye kereta!! berseronoklah anda sebelum anda meroyan jap lagi..


gigih set timer camera mengharuk air...


Mase nak balik, ade plak benda lain jadi...!!

jeng.. jeng.. jeng...

Si jedut chumel ni pegi berendam sekali dengan kunci kereta die. Maka, habislah rosak remote kunci die tuh.. Cemane nak bukak kete ni kak? Lepas tu ape lagi, meraung la alarm kete tu tatkala pintu dan bonet dibuka... Adoi... tah berapa decible tah die punya sound. Bergegar koklea, jendela bujur, gegendang ape semua... Pastu tanak senyap plak tuh.. Lame gak la kitorg try godek sane sini.. Semua tak berhasil.. Maklumlah, para peserta semua dah la stok tangan-tangan penghayun buaian je...

Akhirnya, dengan nekad, kitorg jalan je dengan alarm berbunyi bising yang amat tuh. Pastu stop kat satu kem ni, mintak tolong sorg brader kat situ. Seb baik brader tu pandai buat!! hooreeyyy..

pakcik ala2 latiff borgiba versi xde jambang.

brader hero tolong stopkan alarm! ho yeahhh!!

Pastu semua balik mahallah dengan trauma.. -_-"

2 comments:

  1. sg pisang ni yang kat tepi hiway ke karak tu ke?

    ReplyDelete
  2. lebih kurang la.. sambungan die..

    ReplyDelete