Pages

Wednesday, June 30, 2010

Cinta Alam Siber?!


Cinta siber? Boleh caye ke? Bagi aku, memang takk laa... Memang la ade je kapel2 yang bermula di internet dan berakhir di jinjang pelamin. Tapi tu memang boleh dibilang dengan jari ajelah berape kerat yang berjaya. Bagi aku, kebanyakan org2 yang kite jumpe kat chat room tu, menipu je lebih. Bukan semua tapi mostly la. Alah, kalau die tipu pun, bukan sape tau. Bukan nampak muke pun.

Cakap je kerja itu ini. Gaji banyak ni. Pakai kete tu. Yang si gadis pun percaye la... "Oh.. laki ni kaye, berpelajaran tinggi, keje bagus..." lepas tu tukar2 no telefon. hari2 sms. Nak makan bagitau, nak mandi bagitau, nak tido bagitau. Pendek kate setiap mase la dok kepit henset je. Lepas tu declare couple. Padahal kenal pun tak lagi. Hantar gamba sendiri gune mms je la. Yang laki hanta gamba tak pakai baju. konon seksi la tu. Yang si gadis plak, elok2 pakai tudung, hanta plak gamba tak bertudung.. "alah.. bukan org lain, cik abang i jugak.."

Lepas tu lame2.. "eh, ayang, kite dah 2 bulan couple, jom la kite jumpe, abang rindu la kat sayang...". Si gadis yg takut2 berani ni pun dok pikey2 la... "ala.. ayang takut la.." .. "ayang nak takut ape? abg kan ade. Ayang tak caye abg ek?".. "eh, bukan tak caye, tengokla... nanti ayang pikey k..".. "oh, ayang tak sayang abang ye... sampai ati ayang tanak jumpe abang"

Oh..... pastu bermule la plak babak merajuk2 si lelaki. sebab si gadis innocent lagi kekampungan ni tanak jumpe die... merajuk punye merajuk, pujuk punya pujuk, last2 si gadis bodoh ni pun setuju nak jumpe.. owh...

Sampai la hari yang di janjikan... owh.. akhirnye si lelaki dapat bertemu si gadis secara live depan mate. Siap boleh pegang2 lagi. Kesempatan yang di nantikan... Jalan2 pegang tangan.. Peluk2 siket.. Ye la... Nak lepas rindu la katekan. kene la peluk2. Si gadis innocent innocent bodoh ni pun biarkan je la. Sayang punye pasal... owh.. hari pun dah petang. Si gadis kene la balik awal. ye la.. tak manis anak dara kluar malam. Sebelum balik, si lelaki sempat la bagi ciuman selamat tinggal pade si gadis.. alah.. kat pipi je pun. Xpe la...

Bile balik, sambung balik sms.. "abang rindu la kat ayang, abang suke bau ayang". dah mule dah. pastu stat la cakap bende2 yang tak senonoh. Pastu plan pulak nak jumpe lagi, lagi dan lagi...

Owh.. owh.. aku amat tak paham dengan gadis2 sebegini.. kenape.. kenape.. kenape? Kenape kamu yg dah di sekolahkan cukup2 boleh terjebak dengan bende bodoh seperti begini? Kenape suke sangat dengan laki2 yg kamu jumpe di chat room, tagged, friendster, facebook, dan sebagainye. jujurkah mereka? Pade pengamatan aku, lelaki2 yg di kenal dari alam siber tu sume memang tak bleh pakai. Muke dah la tak hensem. Ye la.. kalau hensem xde la die sebok nak berkenalan kat intenet, baik die approach pompuan depan2 je. Tapi hensem tak hensem tu tak menjadi pokok persoalannye.

Wahai gadis2, terdesak sangat ke kamu ni? punye la ramai lelaki2 dekat tempat belajar kamu ke, tempat kerja kamu ke, pilih ajelah satu. Yang kamu terdesak sangat cari jodoh kat intenet tu kenape?! Ingat ikhlas sangat ke lelaki2 sebegitu? Memang tak la.. Diorg tu saje je. nak duit kamu. Nak tutt kamu. kenape kamu masih tak paham2? Takkan langsung tak pernah tengok Kisah Benar kat TV3 tu? Dah tu? Tak reti2 nak ambik pengajaran?

Bile nasik dah jadi bubur, bile gadis dah hilang kegadisannye, baru la nak menyesal. menyesal tanak dengar cakap kawan2 dari awal. mase ni nak sesal pun memang tak gune la. mase memang tak boleh nak di rewind. Si gadis tanam tekad dalam diri "lelaki2 sume memang tak boleh dipercayai.. sume lelaki same saje. Sume lelaki jahat!" owh.. owh.. pulak dah.. nak salahkan sume lelaki la pulak. Kau tu yang tak reti pilih lelaki. Ade pulak nak disalahkan semua lelaki...

Arrrggghhh.. siryes aku tak paham dengan ape yang kamu fikirkan.. ape yang kamu cari dalam diri seorang suami? Secara generalnye, pompuan mestilah nak lelaki yang baik untuk jadi suami. Tu syarat basic. Paling basic. Tapi kalau dah first time jumpe pun die boleh peluk2 dan cium kamu, lelaki baik ke macam tu? Tu dekat public area. kalau tempat xde orang? Lepas tu pulak, kalau dah ber sms bende2 tak senonoh, cakap pasal saiz breast, cakap pasal tutt, baik apekebendenye? Kamonla gadis2.. Xkan tu pun kamu tak boleh fikir???? lelaki2 baik xdenye macam tu...

kamon la.. kamon la... kamon la..... ape ni? Gune la otak. mak bapak dah bagi pelajaran tinggi. Kalau tak tinggi mane pun, kat sekolah dari darjah satu sampai tingkatan 5 kan ade sabjek Agama Islam. Xkan tak tau nak bezakan mane baik mane buruk? Kecik2 lagi mak dah anta mengaji. darjah 5 dah khatam quran. Hebat!!! bile besar, quran kemane, agame ke mane... depan mak bapak baik je.. Belakang?

heish... tolong la berfikir baik-baik wahai gadis-gadis sekalian... jangan jadi BODOH!!!!!

Monday, June 28, 2010

Sape Nak Improve Teknik Sketch?


Sape di sini yang merasakan skill sketch die di tahap lemah? Aku telah menemukan jalan keluar untuk permasalahan anda!!! Yeahh!!

Sketch workshop ni diadakan oleh pelajar2 Landscape Architecture bertujuan untuk mengumpul dana untuk diorg menjalankan heritage study diorg. Kirenye macam disamping korg dapat ilmu, korg juge dapat pahala sebab tolong budak2 ni.. Haa... 2 in 1!!

Berikut adelah tentative program

Next : SKETCH WORKSHOP 2010 (Introduction)
17th July 2010

Morning session
8.30-9.00 Registration

10.00 – 1.00 Module 1
Introduction to sketch technique (one point perspective-basic)
Sketching technique : demo and practical

2.00 -4.00 Module 2
Introduction to sketch technique (two point perspective-basic)
Sketching technique : demo and practical

5.00-6.00 Module 3
Introduction to rendering
Rendering technique : demo and practical


INSTRUCTOR
Instructor from Cluebee.sdn.bhd, Mr. Ruzaimi b Mat Rani who is in charge for the
freedrawinglesson.blogspot.com.


FEE RM 100/person

Anda takkan rugi jika menyertai workshop ini. Dalam satu hari, anda dapat mengimprovekan skill sketch anda. Percayalah....

Anda mungkin dapat improve dari...

ini

ke ini..

ini

ke ini

ini

ke ini...


Oh!! Lagi satu... Pelajar2 landscape architecture ni memang terkenal dengan kebolehan sketching diorg yang hebat dan bergaye... Sketch di atas adelah contoh hasil kerja mereka.. Kalau mereka boleh, anda apetah lagi!!!

huhu.... ape tunggu lagi.. segeralah mendaftar, tempat adelah terhad. Sebab workshop ni bersaiz kecil, iaitu 2o peserta sahaje, make, anda akan mendapat perhatian yg lebih... konfem boleh pandai punyelah!!

Kalau berminat, sile hubungi saudara Hafiz Zainal di

0179348038 atau 0136722899

Sunday, June 27, 2010

Mati di Tengah Jalan

Hari ni hari sabtu. So, disebabkan cuti dan dipujuk oleh beberape org kawan, aku pun telah bersetuju untuk mengikut diorg bermandi-manda di tempat perkelahan di ulu chepor. Sungai la.. Lame gile tak jumpe diorg. So, bile lagi. Pasni sume dah nak masuk balik U masing2.

Kitorg gerak dalam pukul 10.45. Yang drive mase tu is Jamaliah. Die dah la dengan xde lesen. Baru nak test JPJ. Pastu die rembat plak kete bapak die. Kete lame. Agak usang, tapi ok je. Pastu nak dijadikan cerita, tibe2 kat tengah2 jalan yg banyak kete, tetibe kete tu mati enjin. huhu.. Mula2 ingatkan mati sebab clutch tak seimbang ke ape ke. Ye la, new driver, bese la tu. Aku pun tunduk je la sorok muke sebab malu giiiileeeerrrr... then cakap "cepat la Jame, org blakang dah hon".. pastu try2 stat, xleh.. Kitorg sume dah glabah... Siryes malu.. Bayangkan kete mati tengah2 jalan. tu pun seb baik jalan 2 lane. Kalau 1 lane? tak ke naye kene sumpah seranah...

Then aku pun kluar la dari kete, and jenguk ke dalam kete. Konon2 nak buat macam aku ni org yg lalu lalang and tengok ape yg berlaku la... haha.. hampeh... Jame (jamaliah) call kakak die, n kakak die suruh tunggu enjin sejuk then taruk air, pastu stat. Wad de!!! Brape lame nak kene tunggu enjin sejuk?!!!! dah la tengah jalan ni. Xpepasal je jem jalan kat stu.

Then, ade this one indian guy yg naik moto, stopped and tanye kitorg. Memang baik la this guy. Die suruh bukak bonet depan. And malu gile sebab si Jame ni xtaw macam mane nak bukak.. aiseh minah ni... malu gile kitorg. But this guy cool je.. Die tolong bukak and tuang air, and suruh drive slowly sampai stesen minyak yg terdekat. Then die naik moto die and tunggu kitorg kat stesen minyak tu. Baik tak die??? Baik kan??? huhu... Pastu die tolong cekkan enjin and bagitau la ape yg tak kene pasal kete tu. Air tak cukup, bateri lame tak tukar and so on.

Pastu mase die nak blah, si Jame ni hulur la sikit duit kat die pasal die dah tolong kitorg budak hingusan yang tak tau pape yg berharap nak g berkelah makan karipap ni. Pastu die cakap "eh, saye tolong bukan nak duit kak. Saye memang betul2 nak tolong. kite kan 1 Malaysia..".. hahahaha.... Sooo sweet... Org melayu yg lalu lalang tak tolong pun, siap marah2 lagi ade. But this indian guy yg tolong. Dah la time tu die pakai koyok kat kepale die. Tak sihat la kot.. see.. eventhough die tak sihat pun, still sanggup benti and tolong... hurmmmm

Friday, June 25, 2010

Hari Jumaat

Dalam banyak2 hari, hari ape yang kamu suke? Jawapan aku adelah hari jumaat. Bagi aku, hari Jumaat adelah hari yang paling membahagiakan. name pun penghulu segala hari, so, banyak bende2 best yang berlaku pada hari jumaat.

1. kalau time sekolah, hari jumaat boleh balik awal. 12.15 time balik.. hahaha.. best gile.. hari jumaat memang hari yang mengeksaitedkan!!!

2. Hari jumaat adelah hari last sekolah, esoknye hari sabtu yakni hari cuti.. aku suke cuti!!!

3. Kalau kat sekolah asrama pulak, hari jumaat, dining masak best. Slalunye ade nasik ayam. kalau die xmasak nasik ayam pun, die masak nasik yang lain dari hari2 lain, dan lauk die tetap ayam. Ala2 nasik tomato tapi pelik sket. Dan dessert die adelah aiskrim!!! menu hari jumaat memang irresistable!!

4. hari jumaat adelah hari balik kampung... Hari yang paling mengeksaitedkan...

5. Kalau bukan minggu balik kampung pun, hari jumaat adelah hari outing. Walaupun aku xberape suke outing, tapi aku boleh kirim barang kat membe2 yg outing. Lagipun bile ramai orang outing, dorm jadi lebih sunyi dan aku bleh tidor dengan lebih efisyen!!!

6. Sebab hari jumaat hari outing, maka, hari jumaat xde prep petang.. aku sangat suke itu.. petang jumaat adelah hari yang sangat menenangkan...

7. Kat rumah pulak, hari jumaat banyak citer best. Tengah hari pukul 1 ade cereka pilihan kat tv3. ngahahaha... tapi kalau citer best je la aku tengok. Pastu plak ade citer yg hidayah yg indon yg tajuk die pelik2 tu.. hahaha... Malam2 plak kalau dulu, ade mega movie kat tv3. Skrg xtaw ade lagi ke tak.

8. Hari jumaat lunch break paling panjang... aku suke itu.. sempat la nak tido kat surau ke. Ngeh3..

9.Aku rase sangat tenang pade hari jumaat. Xtaw la sebab ape. kadang2, bile aku rase tenang di hari yg bukan hari jumaat, aku akan rase "eh, rase mcm hari ni hari jumaat je"


Yeayyy!!! Kesimpulannye disini, hari JUMAAT paling best!!!!!

Thursday, June 24, 2010

Bungkusan

hari ini aku bangun awal. Pagi2 lagi aku dah kene goreng pisang. Slalunye time aku bangun, goreng pisang dah pun tinggal setengah pinggan. Sebab aku bangun awal, aku mandi pun awal, breakfast awal, sidai kain awal. Sume awal. Pukul 9 aku rase aku dah ngantuk balik.

Hari ni aku rase macam malas nak sapu lantai. Semalam aku sapu, pagi ni dah berpasir balik. Kalau pagi ni aku sapu pun, besok pagi berpasir jugak. Esok je la aku sapu. Jamak.

Sebab pukul 9 aku ngantuk dan malas menyapu, kat tv pun xde citer best. Aku bukak Oprah, tapi tajuk die cam tak menarik, aku ingat nak tido kejap. Nap la konon.

Aku rase aku baru nak terlelap, teibe ade hon yg kuat kat luar rumah... arrgghh.. sakitnye hati... Pos laju... Harini aku dapat bungkusan. Tapi aku dah tau dah amendenye tu. Buku Lagenda Budak Setan yg membe aku pinjam 3 tahun lepas. Aku pakse die pos.. ngahahaha...

Lepas tu aku terus xleh tido dah. Niat aku yg nak 'nap' memang tercapai. Lepas aku habiskan tenage dalam Kesatria Poyos, aku menyapu lantai.. akhirnye aku menyapu jugak...

heihh.. kalau dah rajin tu... memang tak leh nak buat ape la....

Tuesday, June 22, 2010

HERO si kucing malang

Hai.. sekarang saye dah berada dirumah.. hahaha.... best.. best.... Semalam, mase aku blog walking, tetibe terjumpe pasal kisah seekor kucing ni... Sedih gile la dengan nasib die... Oleh itu, aku rase nak kongsikan pasal kucing ni dengan korang plak...

Camni cerite die. Pada satu hari, kucing ni telah mencuri ikan dekat sebuah restoran non-muslim. Pastu plak, tuan restoran yg gile zalim xde hati perut ni, boleh plak pegi potong kedua2 kaki depan si kucing malang ni.. astaghfirullah.... macam tu punye org pun ade ke? memang xde hati perut langsung.. kucing je pun... dah memang makanan feveret die adelah ikan, dan die tengah lapar, so, die curi la ikan tu.. die kan kucing, bukan tau pun yg mencuri tu haram ke ape... ish3.. walaupun aku ni seorang yang tak suke kucing, tapi tak pernah pulak aku berkasar dengan kucing.. aku masih ade kesedaran sivik...

Oh.. sori.. termembebel plak.. haha.. pastu, adelah seorang hamba Allah yg berjiwa murni ni, ambik kucing ni dan bawak die balik rumah dan rawat kucing ni. Besar pahala die dapat nanti. Kucing ni di beri name HERO. Sekarang, kucing di sedang berbahagia tinggal dirumah tuan barunye yang penyayang... Huhu.. seb baik la die jumpe orang yang macam tu... and kalau nak tau perkembangan semasa si kucing ni, boleh kelik sini.

video

Monday, June 21, 2010

Pakai tali pinggang keledar kat belakang

owh... dah stat cuti sem.. tetibe rase cam tak tau nak buat ape pulak.. ngahahaha... xpe2. perancangan seterusnya akan difikirkan nanti.. huhu..

hari ni aku tebangun lambat.. aaahhh... hari pertama bercuti telah gagal untuk bangun awal.. tu azam aku cuti ni.. huhu... tapi xpe.. sebagai menebus kegagalan aku bangun awal, aku telah berjaya memasak gulai lemak kubis dengan jayenye!!! ngahahaha... umur dah 20 tahun baru nak tau masak bende tu.. ngahahaha...

eh, tadi mase blog walking terjumpe plak satu iklan proton pasal pakai seat belt kat blakang... klakar gile.. ngahaha.. nape lah aku tak pernah tertengok pun iklan tu dalam tv dulu? huhu.. bagi sesape yg belum penah tengok, sile tengok sekarang... siryes klaka...


video

Saturday, June 19, 2010

Nak balik dah...


Yess!! Besok balik.. besok balik.. besok exam.. besok exam... Siryes tak saba gile nak balik.. hahahahaha....

And tak tau kenape cam malas gilie gile gile nak stadi UNGS ni.. huhuhu.. nak cepat2 je habes and balik ke kampung halaman dan merangka aktiviti harian. Projek rahsia cuti sem untuk minggu pertama dah terbayang dalam kepala.. ngiahahahaha.... cepat la balik... cepat la balik... huhu...

Ok2. Ini sahje update pendek kali ini... Isi penting dalam karangan diatas hanyalah; saye mahu balik.. huhuhu...

Babai.. Daddy!!! Here i come... huhuhu....

Friday, June 18, 2010

My Water Moment

Cuti sem akan bermula tak lame je lagi.. huhu.. sungguh tak sabar... sekarang ni roomate pun sume dah balik. tinggal je la aku sorg2 terkontang kanting kat blik. Sungguh belum ade mood untuk stadi for exam ahad ni...

Bile dok termenung2 ni teringat la plak trip kitorg ke Pangkor 2 tahun lepas. Tu la trip paling tak leh lupe seuumur hidup aku. Ye la.. mase planning nak pegi tu, punye la susahnye sampai bergaduh2 sume. Susah sangat nak layan 19 org yang banyak sangat songehnye. Tapi of course la yg girls senang nak kawtem. yg boys tu jugak la yg banyak bawak masalah.. haha.. tapi at last sume org pun enjoy.. memang puas hati la. lebih2 aku yg tetibe je jadi bidan terjun jadi organizer sbb organaizer sblum tu merajuk.. huhu.. nostalgia betul...

sume dah tak sabar eksaited gile nak sampai pulau pangkor

walaupun penat giler perjalanan nak samapai pangkor, nampak je air, sume trus jadi energetic balik...
macam melepaskan anak itik ke air

huhu...

terlebih eksaited.. (-_-")

inilah mahad ketua kelas kami.. *gambar gelap sebab camera kurang canggey.. T_T

malam2 kitorg buat camp fire plak.. haha.. best2... :P

celik je bijik mate terus cari kayak.. haha.. kan dah kate, sume memang energetic..

ni terlebih tenage...

dan kitorg berkayak dari pulau sebelah sini ke sebelah sane. tapi xde sape berani bawak kamera naik kayak. Kang tak pepasal je kamera rosak.. agak terase rugi disitu... tak dapat nak bergambar kat belah sane.. T_T

hujan!!! slamatkan kamera!!!!

ni dah last day... argghh.. rindunye time ni...

jalan2 waktu pagi sementara tunggu makanan sampai...

the girls...

semua sebok nak mendapatkan panoramic view yg terbaik, kalau kamera tu waterproof, dah lame dah diorg terjun...

ronda-ronda

dapat jalan2 dgn korg memang tersangatlah bestnye...

hantu2 yang lapar...

ni mase malam sebelum balik, ade upacara bagi cenderahati sket.. hehe... tapi sebab gelap sangat, gamba tak cantik *sigh

kalaula ade camera yg boleh tangkap gambar malam dengan cantik, heihh.. rugi betul.. *sigh~~

kan best kalau aku ade SONY Cybershot TX5, mesti banyak lagi gambar yg boleh diambik. Antara features menarik kamera ni, ialah:

1. Boleh dibawak berendam dalam air sehingga 3 meter... (water proof)

2. Boleh menangkap image yg cantik dalam gelap (handheld twilight). Dapat la tgkp banyak gamba mase camp fire tu.. huhu...

3. Bleh ambik gamba panoramic (intelligent sweep panoramic)

4. ade Wide angle

5. Anti- motion blur. So, kalau feri gegar macam mane pun, xde masalh punye lah...

6. Boleh snap 10 keping gambar dalam mase satu saat.. Bebudak ni kan suke sangat tangkap gambar melompat, senang la nanti.

aaaaaaaa.... nak kamera ni.. nak SONY Cybershot TX5!!! huhu... kalau aku ade SONY Cybershot TX5, aku nak pakse korg g trip lagi.. hahaha.... kite g pulau lain plak.. huhu...

Friday, June 11, 2010

Dropbox: Penyelamat bagi yang xde pendrive


Bayangkan kalau korang tengah syok2 buat keje yang lagi 2 3 ari nak anta, tinggal sikit lagi je nak siap, pastu tetibe PC korg buat hal? Pastu plak, korg tak sempat nak backup pape yg korg dah buat. Maunye meroyan korg nanti. Sudah la jatuh, ditimpa tangga plak.. huhu... Macam mane? Penah tak bende ni jadi kat korg? huhu.. meh sini, aku ade penyelesaian untuk korg.

Ini dia.. memperkenalkan dropbox!! huhu... bende ni senang je. Dropbox ni ialah macam online storage. Korg boleh simpan file2 penting dalam ni dan boleh di access dari pc lain yang mempunyai internet connection. Caranya mudah saje.

Korg hanye pergi ke website ini. Lepastu sign up, dan korg akan diberikan storage percuma sebanyak 2gb. Cukup la tu kan... huhu.. Pastu install application dropbox ni kat dalam PC korg. Ikut je instruction die. Nanti kat dalam PC korg tu akan terbina sendiri la 'dropbox' folder. Kat dalam tu nanti ade disertakan sendiri cara2 penggunaan die. Lepas tu, mane2 file yg penting tu korg masukkan la kat dalam public folder tu kalau xsalah aku.. haha... then, bile PC korg dapat internet connection, file tu akan terupload sendiri.


nanti kalau pape jadi kat PC korg, atleast file2 penting tu dah terselamat dan korg noleh ambik balik pakai PC lain. Best tak mende ni? huhu...

mase2 yg korg rase dropbox ni penting:
1. bile PC korg rosak
2. bile korg berada di luar negara, di rumah kawan, balik kampung, dan sebagainye, tapi tak bawak PC atau pendrive.
3. bile HD dan pendrive korg dah penuh.
4. bile PC korg kene curi
5. bile PC korg dipinjam kawan
6. bile korg nak share file besar dengan kawan (gune cara sharing)

slamat mencube!!!

Sunday, June 6, 2010

Review Lagenda Budak Setan: dari perspektif aku


Hokey.. adekah anda sume dah pergi tengok filem lagenda budak setan? Kalau anda memang mempunyai keinginan untuk tengok, silelah pergi tengok. Sebab aku dah tengok last week. huhu...

Actually, aku sendiri pun tak tau tahun berape sebenarnye novel citer tu dikeluarkan. Yang aku tau, mase aku form 3, ade membe aku sorg ni dok promote2 citer tu kat aku. So, aku pun bli la buku tu kat Novelhut, Ipoh Parade.. ngahaha... Sebab dah 6 tahun aku bace citer tu, aku pun tak ingat langsung pape pasal citer tu. Dulu aku banyak bace novel. So, cam dah termixed up.

Slalunye citer dalam buku, adelah lebey best bergande2. So, disebabkan aku dah lupe buku die, so, aku memang xde expectation langsung la untuk citer ni. Hanye teringin nak tengok sebab aku tau novel die sebegitu gah pade mase dulu.. huhu...


ok2... mari kite mule mereview...

Bagi aku jalan citer ni memang best. Markah untuk jalan citer aku bagi 4.7. Citer die pasal percintaan Kasyah n Ayu yang banyak sangat halangan. Sian diorg berdua ni. Memang tak sempat nak berbahagia. Sedih ar gak kan... Tapi xde la sampai tahap berlinangan air mate aku. Kaver macho beb.. hehe.. Lagi satu, sebab pelat 'R' lisa surihani tu spoil la... elok2 tengah feeling, tetibe rase nak tergelak plak dengar die cakap.. heshh.... choyy...

Dari segi lakonan, farid kamil dengan lisa surihani biase2 je. Tak bagus sangat, tak teruk sangat. Raja Farah, memang aku tak berape suke la lakonan die dalam tu. Macam kelam kabut semacam je aku tengok bile die barcakap. Lemas aku nengoknye.. huhu... nubhan plak, memang kaku habes. Tapi sebab die orang baru, xpe la.. bole tutup mate. Lakonan Que Haidar memang terbaik la aku rase dalam tu. Huhu.. walaupun watak die watak antagonis, tapi memang die pandai bawak la. Suke tengok mase die belasah lisa surihani tu. Menjiwai betul.. huhu... dan aku rase aku memahami perasaan Azmi dalam citer tu.

Ape lagi aku nak komen ye.. hurmm.. soundtrack die memang sesuai la untuk citer ni. Menambahkan feelin. sebab aku rase kalau lagu tu xde, mungkin aku tak brape nak feeling kot.. soundtrack memang memainkan peranan penting dalam citer melankolik sperti ini.

Dan yang terakhir ialah, mengenai ape yang aku tak suke dalam citer ni. Iaitu babak peluk-peluk, nyaris cium, kepit sane sini. Haishh.. kenape kalau nak tunjuk yg diorg tengah bercinte, mesti ade adengan2 tu sume? Perlu ke? Xyah kot.... Pikey strategi lain je la.. Yang lebih sesuai dengan budaya kite ok.. huhu..

perlu ke?

ish3.. xpatut....

eeiii.. getik okey...

sebab pakcik ni seksi, aku nak gak masukkan die dalam ni.. huhu...

Ok. Thats all. Overall, aku bagi 4 bintang untuk citer ni.. hehe....

que haidar terbaekk...

Saturday, June 5, 2010

Si Pokai yg Tak Tahu Diri

Die sangat pokai sekarang. Duit belanje bulan Jun yg bapak die baru bagi untuk digunakan hanya setelah masuk bulan jun, telah pun habis. Tu pun sebab duit blanje bulan May telah dihabiskan pada bulan April, akibat duit belanje bulan April telah habis mase bulan Mac. Ade la tinggal saki baki duit die. Tapi tu pun duit bayaran bulanan celcom broadbandnye maseh belum dilunasi. Die pun xtaw mane die nak cekau duit.

Tapi kebelakangan ini die agak stress. Konflik dalam diri mungkin. Jiwa kacau. Die perlu melakukan sesuatu untuk menghilangkan stress. Tapi die sedar die pokai. Tapi die stress. Mane lagi penting? Menghilangkan tekanan atau menjimatkan wang? *ok, xde kene mengene

Dah memang die tak tahu diri. Time break klas Islamic Ethics, die pegi makan kat Babush. Dah tau diri sendiri tengah pokai, lagi mau makan kat situ. Heissh.. Makan bubur nasi je pun sampai 3 ringgit. Gile mahal... Tapi sedap... huhu.. Pastu plak tengah hari makan kat Evoke-I cafe. Dah tau area2 tu mahal, tetap nak makan kat situ. Nak buat macamane. Die dah boring. Die stress.

Besoknye pulak pegi makan meatball kat IKEA. Dah tau xde duit, nak jugak. Sebab die tensen dok bilik. die perlu keluar mencari ketenangan dan kebebasan. Habis nak dekat RM15 la jugak total untuk lunch sahaje.. heishhh.. memang tak tahu diri.




Tulatnye pulak, die gi tengok wayang. Ni lagi tak bole terime. Tapi sebab die nak sangat tengok, walaupun xde duit, die tengok jugak. Sebab die rase cam dah lame gile die tak tengok wayang. Citer last die tengok kat wayang, citer KL Drift 2. tu pun sebab ade membe bagi tiket free. Kalau tak, sah harap la die nak pegi tengok citer sebegitu. huhu...


Lepas tengok wayang perut berkeroncong sejak dalam panggung, beliau pegi pulak makan kat kedai Said Ali kat Sri Rampai. Heshhh... Habes Rm6.50 disitu.





Tapi die tetap tak kesah. Janji die dapat klua. Die dah lemas duduk dalam bilik hari2 xbuat ape.

Die memang tak tahu diri.