Pages

Saturday, November 29, 2008

Ustaz Putar Alam Tak Gune!!

huhu.. mule2 aku tak bercadang pun nak tulis pasal ni sebab mebi ramai blogger yg dah tulis..
Tapi sebab aku sgt tak puas hati dan ini ialah blog untuk emosi dan express your emo, aku nak tulis gak.. huhuh!!
Mesti ade yg dah tengok 360 ari tu yg pasal ustaz arif neh..
Ustaz ni terkenal ar gak. Selalu je kuar tv.. Pasal company die. Cakra alam. Majalah3, Asia Hebat, dsb.. Memang hebat pun.. Hebat menipu!! Huh.. Memang putar alam...!! Aku sakit ati pasal aku pun dah tertipu sebenarnye.. Mati2 aku ingat die memang ade power... Ceh!! Hampeh!!!
video

korg tgk ar care die tu.... gaye die yg gelabah tu nampak sgt ar die cube menutup pekung yg dah xle nak tutup... huhu... dah la die bawak skali name islam.. tolong ar.. memalukan malaysia di mate korea!! hhuu... sedih pun ade.. eerrrrgghhhh... dah tak tau nak cakap pe lagi..
memang tak patot la.. dan yg lebih menyedihkan ialah org2 yg datang 'berubat' dgn die tu adelah org yg dalam kesusahan.. sampai hati die.. ukh..ukh..ukh.. muke je baik!! (baik ke?) errrrrrrggghhhhhh!!!!! (bukan radzi je yg bleh marah2 dalam blog tau, aku pun bleh..heheh)


video
video ni terang2 tunjuk die tipu!! haha.. byk la die.. tlur ayam kampung konon.. padehal telur yg die gune sblm ni, telur ayam bese je.. bdk kecik pun tau beza telur ayam kampung dgn ayam bandar.. ni ha..telur ayam kg cerah. Ayam bandar lagi gelap. Telur ayam kg kecik sket. Dua2 ni aku ambik dlm peti ais umah aku.. nak tnjk kat korg pny pasal. Yg telur ayam kg tu org sblah rumah bagi.. ayam die bertelur.. so, mmg knfm la die tipu!!!


video

korg memang kene tgk video diatas ni.. (xpakse pown...) Huhu.. sungguh memalukan beliau neh!
n disini plak aku lampirkan beberape komen blogger lain yg rate2 memang marah giler..

-ntah la nak kata apa. tp sejak 1st time tau psl cakera alam ni, sy ada instinct yg mcm mengarut je ilmu dia ni. pastu wkt di wanita hari ini, dia mendakwa bahawa ubat2an (yg surely ada dadah yg boleh menyakitkan manusia je) sebenarnya takkan menyembuhkan manusia. ayat lainnnya, ustaz arief ni menolak perubatan sains. hmm.ups. bukan marah. cuma dia mcm menolak realiti. tp klu tak silap, dlm mastika (majalah merepek tu), dia bg kenyataan yg kaedah dia ni seiring dgn perubatan moden. erk. bercanggah plak dgn statement di WHI. oh. sy pun pengamal perubatan tradisional. sy suka mengurut kaki terpeleot guna minyak gamat juga juga percaya kaedah urutan, bertungku, minum air akar kayu lepas bersalin membantu proses menyihatkn badan. hohoho.

-“manede manede takde.. cuba tengok betul2..”
haha.. tergelak aku dia cakap macam tu..
ada masalah pendengaran ke?

-if sesapa kat sini ada belajar pasal human behavior, maybe korang bleh nmpak cara pernafasan..cara pergerakan tangan n cara bercakap dia, menunjukan yg dia ni bercakap bohong..in my observation..he is lying..sorry for those yg dah kene tipu..biar lah dia menerima balasan dari Allah..wallahualam..

-bengong nak mamposnye mamak....dah ah kaki kelentong..memang perangai cam paria lah..g masak mee mamak ah ...bodoh nak mampos..ade ke leh ckp kasut dia tak bunyi..aku rase memang telinga mamak jenis yg tersumbat gan mee mamak kot..adusss wei ngaku ah..aku geram gan mamak nie tipu duit org...wei mati nanti ko tau ah balasan tipu ko tuh..duit tak halal...

-"dia kurang puas hati..sebab apa..sebab dia tidak berjaya menipu orang macam saya buat sekarang..saya berjaya menipu dan mengaut duit orang sampai hidup mewah..jadi dia tak boleh jadi kaya cepat..saya yang kaya cepat". confirm mamak nie menipu..harap ada pihak yang sue mamak ni.lagi2 mereka yang terkena..naseb bek aku tak terkena..

-korang ni tak baik la kutuk dia sampai camtu. dia mmg tak dengar bunyi tu. telinga dia dah short kena bateri 3A. mamat korea tu baru scan selipar dia, belum scan bontot dia. ada bateri jugak tu! sekali kemut, mentol menyala!

-Ksilapan yg plg tragis dan plg buduh yg mamak ckra alam ni buat ialah bila mensensasikn ilmu nya utk diprtontonkn di khlayak ramai mcm org jual ubat.sluar dalam pun org sgan nk tnjukkn dpn orgramai ni kn plak tnaga dalam....

- HAHAHAH mengong punya mamak...
penipu nak mampos!!!!
buat malu ja oi!!!
blagak ustaz konon, dalam Islam menipu tu berdosa... buat la byak2.. kang terbakar dek karan ko tu sendri hahaha..
bkn takat agama ja malu, negara pun malu oooo.. masuk tb korea lak tu.. pastu kana lak upload dalam utube..
sapa yg malu skarang..?

-ust .arif fraud... sape lar pggl mamak ni ustaz kasi malu org islam dgn malaysia jer... haha pyshic healer konon nenek lu.. haha selamat aku x pernah percaya ngan mamak ni..! Thx to the korean show that expose this and help us know about this cheater... !

k.. ade byk lagi video pasal ni.. pepandailah korg cari kat youtube ek.. hehe...

p/s: damn!! aku ingat mlm ni nak tdo awal.. Ceit!! dah nak 3.30am!! ni sume mamak ni punye pasal..

Thursday, November 27, 2008

Pandangan Pertama

Aku tengah bosan giler nie.. Maka terciptalah satu entry yang agak merepek nie.. Hehe.. Entry ni akan menilai personaliti hg dari pandangan pertama pada si dia.. Macam mana? Ok.. Bayangkan hg ternampak seorang jejaka/gadis di hadapan hg.. Hg agak tertarik dengan si dia.. Apa bahagian badan yang hg lihat pada si dia.. Maknanya anggota pertama yang hg lihat pada si dia.. Ok dah?

Contoh; Hg akan memandang lubang hidung dia - Kau seorang yang pengotor tapi mengaku pembersih.. Meh tengok yang lain..

Muka - Hg seorang yang Memilih..

Dada - Bertanggungjawab..

Pinggul - Hg seorang yang penuh nafsu..

Lengan - Hg tamakkan harta..

Mata - Wah!! Hg seorang yang romantik..

Mulut - Ternyata hg memang peramah..

Hidung - Itu pon nak tengok ke? Hg memang penyebok!!

Kaki - Hg seorang yang boleh berdikari..

Perut - Memang hg penyanyang la..

Rambut - Cerewet betul la hg nie..

Kuku - Hg seorang yang sangat pentingkan diri..

Bulu kaki - Memang hg pembersih.. Tak dinafikan..

Kening Mata - Sangat mementingkan kawan..

Misai (jika lelaki) - Hg seorang yang manja..

Janggut (jika lelaki) - Mementingkan agama..

Itu je lah.. Malas dah.. Haha.. Ini Entry main2 jer.. Jangan percaya pulak.. Tapi boleh fikir.. Apa keputusan kau? Kongsi la..


p/s: ni aku copy je.. huhu...

Tuesday, November 25, 2008

Ibu Yg Garang...

ikuti dialog dibawah:

aku: persekolahan dah hampir kepenghujungnye.. ape perasaan kamu?
anak sedare: perasaan ape?
aku: ye le... best ke idak...?
anak sedara: hurm.. tak...
aku: apesei plak?
anak sedara: nanti mase cuti ibu suruh buat macam2...pastu selalu kene marah...
aku: hahaha... ibu suruh buat ape?
anak sedara: hi... macam2 la.. sidai kain, angkat kain, jemur kain, semue kene buat....
aku: hahaha..(gelak lagi) kalau sekolah ibu tak suruh buat ke?
anak sedara: sikit je la.. sebab xdok kat rumah..
aku: kamu lagi suke sekolah la ye?
anak sedara: ha'ah..
aku: hahaha... lepas sekolah kamu lagi suke dok umah opah(umah aku) ke, balik umah kamu terus?
anak sedare: umah opah..
aku: sebab dok sini kamu takyah buat pape, rilek je tgk tv...

bile aku tanye adik die, jawapan yg same juge aku terima..

konklusi: huhuhu... tahukah budak ini bahawa jika ibunye tak segarang itu, akan melahirkan manusia yg pemalas seperti aku? huhu....

Kalau Radzi Ulas Berita, Aku Nak Ulas Buku Plak..

okey.. nampak tak cover buku tersebut? Tu la buku yg aku bace mase tgh final exam ari tu. Tapi tak abes, aku sambung kat umah. Buku ni aku pinjam dari abg aku no. 5. Penulis die membe abg aku tu. Best woo buku ni. Die bukan novel. Tapi cerpen. Bahase die agak puitis dan berbunge2. Aku bet bella mesti tak ske.. huhu.. mar pun same. Tapi serius aku ske care penulisan die. Menyentuh hati. Masuk terus ke dasar hatiku.. Die bukan pasal jiwang2 je.. Mesej die sebenarnye pasal islam.. Sooo Islamic la buku ni... Korg patut bace. Sangat best.

looking forward for this book plak.. Hope aku bleh jumpe.. hehe.. anyway, my birthday is just around the corner.. heheh.. Why don't you guys make it as my birthday present?.. huhu.. kongsi la reramai... hahak... just joking.. :p

p/s: a bit serious anyway..

Monday, November 24, 2008

The Power of Words...

Dalam keluarga saya, yg terdiri daripada 27 orang semuanya ni, saya adalah ikon "pemalas". ya.. ini bermakne, dalam 27 org ni, i'm the most pemalas ever.. huhu.. Saye percaya ade diantara kakak2 ipa saya, apabila menyuruh anak mereka berbuat sesuatu, but they refuse, diorg akan kata "kamu nak jadi pemaleh macam acu kamu tu ke?" atau "ha..ni nak ikut perangai maleh acu kamu le tu..". Huhu..walaupun saya tak pernah dengar sendiri, tapi kebarangkaliannya ialah 80%.

Akan tetapi, bile dikenang kembali, dulu sy xde la malas mane pun. Saye rajin gak tengok mak saye masak kat dapur, teman mak saye sapu sampah kat luar sambil main beskal,bermain dengan kaler(melukis), memasak, dan macam2 lagi.. Tu pun masih dikate pemalas.. Sbnrnye saye rajin.. Kalau kerajinan saye datang, mcm2 saye blh buat.. Saye kemas bilik, sapu sampah, dan macam2 lagi sehingga menceraikan komponen kipas utk dicuci pun saye penah buat secara sukarela..

Inilah yg dikatekan sebagai the power of words. Atau orang melayu suke cakap "kate2 ni doa..". Sebab sering dilabel sebagai pemalas, dan sering dipanggil begitu, skrg saye betul2 telah menjadi pemalas. Saye amat malas utk berbuat ape2 pun.. Spnjg cuti ni, saye belum pernah lagi menyapu lantai rumah (penah sekali je sapu bawah meja comp ni sbb tak tahan byk sgt habuk. Pastu, sebab malas nak ambik penyodok, habuk dimasukkan bawah kapet), melipat kain, dan sabagainye.. Bil broadband ni pun masih belum dibayar. Sebab malas nak pegi pejbt pos. Due date die 5Nov. huhu...

Oleh itu, saye ingin menukar label plak sekarang... Sile label saye sebagai "BUDAK RAJIN"..... Dengan harapan saye bleh jadi rajin balik..

Sunday, November 23, 2008

Hepi Ending Story..

Sekarang musim hujan telah tiba. Hari2 hujan, mostly waktu petang. Nak kuar petang pun takut hujan.. Macam aitu, kuar g ipoh parade untuk tgk madagascar 2, balik meredah hujan pasal malas nak berkampung kat situ.. huhu.. dah la helmet xde pelindung muke.. Sakit pipi aku ditimpa hujan. Mate pun xle bukak besar2 sebab hujan masuk mate.. Ditambah lagi membe aku yg menjadi pembonceng xsenang duduk kat belakang sebab ngeri dengan care aku bawak moto.. huhu... kene ar bawak laju.. nak cepat sampai...

Sekarang ni pun hujan gak.. Dan sprt ari tu, perut ku memulas2.. hadoi.. tak bley tahan dah kali ni... tak terperi.. dalam keadaan hujan, aku cekalkan ati.. aku pun naik keatas rumah untuk mendapatkan torchlight.. Mak aku suh bawak payung coz hujan. Tapi aku cakap xyah sebab mane nak pegang torchligt lagi, baldi lagi. Payung tak berape penting.. huh.. mencabar sungguh..

Dalam gerimis hujan diwaktu malam yg sepi.. aku pun melangkah.. Pelita kat dalam tu xde minyak. So, kene on torchlight je la.. Masuk je dalam tu, aku nampak jari kaki aku ade darah. Tah ape bende yg aku langgar otw tadi.. Pastu kaki aku dihurung semut merah yg banyak sangat..hadoi.. dalam bilik kecik tu aku terkial2 membuang semut2 yg menggigit kakiku.. Sampai tahap aku merendam kaki dalam baldi yg aku bawak tadi... hehe.. sekse dowh..

Pas selesai menjawab panggilan alam tu, aku pun keluar dan pulang ke pangkuan keluarga dengan hati dan perut yg lapang.. haha.. hepi ending story...

Thursday, November 20, 2008

My Dad's Hand-made Things..

Huhu.. Kali ini nak tunjuk bende2 buatan abah aku sendiri yg ade kat umah aku ni.. heheh..


Yg first skali ialah peti surat yg dah berkarat neh.. Ni dah lame dah abah aku buat.. Mase aku skolah rendah lagi die dah ade.. Dulu elok sket la rupe die.. Skrg ni dah usang.. Tapi still gune lagi. Dulu mase mule2 peti surat ni bapak aku cat putih.. Lame2 pastu baru abah aku sedar kot yg peti surat rumah org len warne sume merah.. Die pun cabut balik n cat warne merah plak.. huhu.. Bahagian depan die diperbuat drpd tin cat yg dipotong bntk segi 4. Pastu lubang jernih kat bawah tu gune botol mineral... kah3... Yg len2 gune papan lebih buat rumah.. hahaha... lawak la...









Gambar disebelah ini pulak ialah kitorg punye first aid kit.. muahaha... Bende ni dah lame gile wujud.. Ntah2 sebelum aku lahir, abah aku dah lahirkan die dulu.. huhu.. Dalam ni disimpan segale jenis ubat2, minyak angin, kiwi kasut dgn berus kasut abah aku pun bleh sesat kat dalam ni.. Tu yg ubat samapi tak muat2 n kene taruk kat atas die tu.. Poster Coca-Cola tu plak xtaw la sape yg tampal sbb mmg dah ade sejak azali lagi.. Abg2 aku pny keje la tu mase diorg kecik2... huhuh....










Yg ni ialah pemukul lalat.. Ye... Kalau kat kedai berape sen sgt je la pemukul lalat ni punye harge.. Tapi xtahan lame.. Cepat hancur... Untuk meminimumkan perbelanjaan, abah aku pun buat sendiri je la.. huhu.. Die punye pemegang tu recycle pemukul lalat yg dah hancur tu... Die punye yg depan tu abah aku gune botol minyak petrol.. Die potong badan botol tu mengikut shape yg dikehendaki.. Pastu ambik paku, panaskan, n cucuk kat botol tu untuk buat lubang2 kecik tu.. huhu... Dah tak terkire dah berape banyak lalat yg dah terkorban dengan senjate buatan tangan ni... muahahah...










Cube teke apekah bendenye mentol 2 bijik disebelah ini...
haha.. ini ialah lampu tido kami... huhu.. lawak2.. Aku pun tak tau la kenape kene pakai 2 bijik mentol n ade penyekat kat tengah2 tu.. Tak sempat nak interview abah aku la plak.. Dulu kami tido gune pelita.. Pastu abg aku yg lebih modern pemikirannye membelikan lampu tido kecik yg besar plug tu.. Pastu aku tak taw la ape jadi dgn lampu tu.. Rosak dah kot.. Disebabkan harga minyak gas dah meningkat naik, dan tidak berbaloi untuk gune pelita dah zaman skrg ni.. abah aku pun came out dgn bende ni.. haha.. baru je lagi bende ni.. selepas aku masuk gombak kot abah aku buat.. huhu... abah...abah...






bende hijau ni plak ialah rehal. Ade cerite pasal pembuatan bende ni.. Mase tu aku darjah berape tah.. Ngaji kat rumah org.. Mule2 ngaji tu kat atas meja.. So, xyah gune rehal.. Tapi lame2 bilangan student die makin bertambah n meja tak muat.. Ustazah tu cakap die nak buat ngaji atas lantai n suruh budak2 bawak rehal masing2... Aku cakap kat abah aku.. Huhu.. Pastu abah aku pun ambik la papan yg die jumpe kat tepi2 area rumah aku ni, n gergaji sampai jadi rehal.. Dan untuk menambah nilai estetik pade rehal ni, abah aku pun spray kaler ijau yg di jumpe bawah katil abg aku.. haha.. kedekut betoi!! Rehal pun nak berkire ke? Jadinye, rehal aku la yg paling berat skali sebab pakai papan betul.. Budak2 lain mostly pakai rehal plastik yg bli kat kedai.. huhu... abah aku kejam!!! Aku nak rehal yg ade kerawang2 macam budak2 len jugak.. huhu.. :(

Kesimpulan daripade bende2 ni sume ialah..
1) abah aku tak mementingkan nilai estetik. Asal boleh gune sudeyh...
2) abah aku ni kreatif.
3) abah aku sangat penjimat dan sanggup buat sendiri drpd beli kat kedai.
4) abah aku rajin, tak macam aku.. huhu...

Tuesday, November 18, 2008

tagged by nabilah

To tag along: you have to list 7 weird things about yourself,post it in your blog,tag at least 7 people (list their names),and comment on their blog to let them know that you just tagged them.

7 benda pelik tentang diri saya:

1) Paling tak suke kalaw makanan dibazirkan.. huhu.. kengkawan daku mesti dah sedia maklum.. Sian bella yg slalu kene marah.. kui3.. mak aku cakap klw nasik tak abeh die nangis. kalaw campak dalam laut jadi mutiara.. huhu.. aku pun tak paham..

2)Tak pandai nak mempraktikkan perbuatan yg dalam tv. Cnthnye bersalaman dihari raye, (mmg x dipraktikkan lgsg..huhu.. pahape kan?), belajar dengan tekun depan mak bapak (mak aku dtg je, cepat2 aku tutup buku, n buat2 tgk tv), salam cium tangan mak bapak (ni memang boleh dikire seumur hidup brape kali je aku buat.. nak peluk petah lagi), meng'ofer' diri utk menolong mak didapur sambil berkate "eh, mak xyah la buat ni.. mak pegi rehat kat depan, bia orang yang buat, mak kan penat"(huhu.. memang xbleh buat), ... dan banyak lagi.huhu... tak taw kenape. Pelik tak?

3)Tak dapat mewarisi bakat adik bradik yg len. Abg2 aku sume bleh men gitar. Pasai ape aku tak bleh? Pastu kakak2 aku plak sume kurus2.. Aku sorg je yg terikut abg2 dlm bab ni.. Abg aku no 1 ni pengemas orgnye.. aku tak pun. Abg no 2. ni boleh dikatekan rajin la gak..aku lagi la tak. Abg no4. terer giler34 melukis n bab2 grafik nih.. pastu siap dean list mase kat uitm dlu...aku? huhu.. jauh panggang dari api. Abg no. 5 paling alim. Ske sgt dgn politik. Penah jadi lec fizik kat UTM. Padehal, fizik aku tyme SPM dapat 5C.. huhu... sungguh tiada persamaan kan kami?

4)Ade lesen motor dan kereta. Tapi tak bleh bawak kereta. Hahaha... Takde konfiden satu hal. Takde kete yg nak dibawak pun satu hal gak.. Mase nak ambik lesen mto, fail 2 kali. Satu sbb jatuh titi, lg satu terlajak brek.. hehehe... Bawak mto pun tak berape nak konfiden gak sbnrnye.. tapi klw g memane dgn kakak aku, mesti aku yg kene bawak. Bile aku suh die yg bawak, die cakap "hg tu berat sgt. aku tak reti la bawak hg. kalaw nak aku bawak, hg bagi kurus dulu". Gile pedih kate2 nista yg dilemparkan beliau.. huhu...

5)Tak reti nak main dgn budak kecik di khalayak ramai. Tak reti la nak cakap "eei kuci kuci.. comelnye.. meh kat akak meh" (dgn sore yg manje). Even dgn anak sedare aku pun, aku tunggu time tak de orang.. huhu... Sebab bile main dgn diorg, aku ske buat muke bodoh yg tak bleh ditunjuk kat sesape. Khas utk budak tu je.. Tapi adelah menjadi kebanggaan bagi aku kalaw dapat buat anak sedare aku yg hyperactive tu menagis.. heheh.. puas ati giler.. tak terucap dgn kate2 pasai die tu buas yg amat..

6)Tak kesah tinggal dalam rumah yg sepah, tapi kalau bilek kat uia tu yg besepah, memang rase nak mengamuk je... Buktinye, mase kat cenfos dulu, bilik aku menang bilik terbersih dan terkemas mase cleanliness campaign dulu.. huhu.. 1st prize lak tu... kuh3.. Tapi kat rumah, aku la tukang buat sepah. Sebab kat rumah ade mak aku yg tlg kemas kot.. tu la pasal aku tak ambik kesah sgt. Kat hostel kene kemas sndr...

7)Tak pandai nak bercerita. Sebenarnye xde konfiden nak bercerita kat orang. Takut org tu tanak dengar.. huhu.. even nak bercerite depan nad, mar n bella pun muke aku terase panas n tangan shaking.. tu tandenye aku neves.. tapi tangan memg shaking sentese pun..huhu.. so, aku lagi suke mendengar cerite.. cerite la pape pun.. aku layan je... Sonok dengar cerite org ni... Kalaw gossip2 hangat, lagi la aku suke.. Masalah peribadi pun suke gak.. Ah.. kesimpulan die sume suke la...

Yeay!! berjaye jugak aku buat mende nih.. Nak tag org pun, mesti sume org da kene tag. huhu...

Menu Hari Ini.. Heheh..

Haha.. sudah seminggu tidak dapat on9 pasal hard disk pc neh rosak.. Maka, terpakselah dihantar ke kedai untuk repair.. Melayang juge lah duit bondaku RM200.. huhu... banyak tuh.. sian mak aku.. Rm190 untuk repair comp, lagi rm10 masuk poket aku.. huhu... mesti mak aku ingat duit tu abg aku yg ambik.. padehal aku yg lesapkan.. huhu.. gler jahat..

hehe... kelebihan dok umah ialah boleh makan free.. make hari ini aku nak cerite yg aku makan jambu.. huhu.. tak tau name penuh jambu ni.. tapi yg pastinye, beliau adelah spesies jambu..
ni la die jambu tu diatas pokoknye...

Pokok jambu tersebut dekat tepi umah aku ni je.. Xyah susah2 nak gi jejauh.. Dan yg lebih best lagi, jambu tu memang kakak ipar aku dah siap petik.. kakaka.. klw nak tgu aku yg petik, habis busuk sume atas pokok la jawabnye... Setelah dipetik, mak aku pun basuh dan toskan air die dalam tapis berwarna biru....
ni la rupe close-up mereka... kiut kan?

Pastu aku pun buat ar cicah die.. Taruk kicap dengan gule.. heheh.. best.. Kalau kakak ipar aku, die suke taruk cabai burung dgn belacan.. Pedas ade kick katenye.. Tapi aku tak ske pedas..

haha.. part ni aku buat....

hehe... alangkah nikmatnye memakan jambu2 ini dihari ini... rangup rasenye.. bile gigit dalam mulut, boleh rase jus die terpancut... uh..uh..uh... sile bayangkan.. ahahaks....

Sunday, November 9, 2008

EERGHHHHH.........

Huhu... Paling tak ske bile tetibe terasa nak terbuang air besar pade waktu2 begini(waktu malam).. Siang tadi idak le pulak nak terase pun.. huhu..
Al-maklum la.. Jamban tradisional seperti di rumah daku ni dah la jauh ceruk semak nun.. huhu.. Konfem la drakula2 kecik tu akan menjalankan kegiatan mereka..
Dah tu... Ape nak buat?.. Bertawakkal dan berharap saje agar dapat menahan diri smp pagi esok.. huhu...

p/s: x saba nak tgu kyle xy season 2 malam ni.. huhu... my fav..

Sunday, November 2, 2008

Diganggu Syaitan...

Setelah melakukan muhasabah diri, adelah lebih baik aku memfokuskan tumpuan kepada stadi buat mase skrg ni.. Maklum la.. Aku ni dah la pointer sikit yang amat. So, sile ketepikan hal2 tak berkaitan.. huhu... Banyak betul gangguan syaitan sejak akhir2 ni... Syaitan kan memang suke kalaw anak2 adam ni kecundang.. Nampaknye die sedang cube menjatuhkan aku... Nasib baik aku dapat sedar lebih awal.. huhu....
Huhu... terpakse la KIV dlu yg pasal Mr. Lab tu... Jodoh tak kemane... Ye tak? Tujuan aku ialah nak blaja.. Bukan nak cari jodoh.. Ingat tuh hajar din kamar.. Jangan nak menyimpang plak... Nanti kang setan2 yg kat sekeliling kamu ni bersorak gembira melihat kejatuhan kamu.. (monolog dalaman) huhu... K ar.. Jap lagi nak g library.. Jangan sangkut kat staff library plak dah la.. huhu.. kuatkan iman....

Saturday, November 1, 2008

Pegi klinik lagi!!!

haha.. Hari ini buat kali keenam daku menjejakkan kaki lagi ke IIUM Health Center.. Huhu.. Boleh buat rekod ni... Datang untuk review x-ray.. Pastu sebab x-ray tu nampak ok je, doktor shafeeq (foreigner yg pandai berbahasa melayu) tu suruh pegi buat blood test kat lab depan klinik tuh...




jeng,jeng,jeng...




orang yang on duty kat lab tu amatlah baik dan peramahnye.. huhu...gile boleh falling ar kire.. Mase nak ambik darah tu agak susah ar sebab die xjumpa urat tu. Urat tu kat dalam. so, die kene cucuk jarum yg besar giler tu dalam2. Darah yg kuar pulak terlalu slow, so, kene cucuk lagi lame and lagi dalam. sile imagine penderitaan saye.. Nasib baik org yang ambik darah tu best.
Tapi xingat name die la.. muke die mmg xensem lgsg pun.. Tapi memang boleh menambat haati.. percaya lah.. Kalau disuruh ambik darah lagi sekali pun sggup kot.. huhu..




Pas dah dapat result tu, kene pegi klinik balik n jumpa dr shafeeq lagi.. Die bagi ubat dan suruh datang lagi minggu depan.. huhu..

ni la ubat baru...