Pages

Thursday, February 9, 2012

Mengata Dulang Paku Serpih, Mengata Orang, Hang Tu Yang Lelebih!


Pernah tak terjadi pada anda, bile ape yang anda pernah cakap pasal orang lain, last-last terkene tepat kat batang hidung sendiri balik? Mari saya gambarkan satu situasi.. heheh..

Nurul Izzati: Eh Nurul Liyana, cube ko tengok si Siti Mariana tu. Asyiiikkk dok heboh2 pasal relationship die dengan si Afrizal tu. Kat fesbuk, twitter, blog, balik2 nak tayang. Suke sangat nak tunjuk2 die tengah kapel. Slalunye la kan, kalau slalu tayang2 cemni, takdenye menjadi. Kejap je. Pastu off la tu. Dah dok nak menayang sangat.

Nurul Liyana: Haah. Betoi..betoi.. Aku setuju. Xdenye kekal. Nak kapel, kapel diam-diam sudahh..

---------------beberapa bulan kemudian------------

Twitter:

@N_IzzaTi I'm now with my Mr.BB.. HAPPY!!!!! ^^,

@N_IzzaTi Dapat hadiah from my Mr.BB.. awwww.. soooo sweet la him!

eh eh! Dulu kate tak suke la, menyampah la, meluat la, tengok orang buat camtu. Sekarang apa sudah jadi? Meludah ke langit terkene muka sendiri kah? Huhuhu..

Alahh.. Bende ni biasa sangat terjadi. Bukan nak mengata orang sape-sape pun. Even aku sendiri pun banyaaaaaaaak kali sangat terkena. Macam contohnya dulu aku cakap aku tak nak buat Facebook sebab Facebook ni melaghakan. Tup tup aku buat jugak. Siap addicted lagi nak main apps game Kesatria Poyos dulu tu.. Huhu... Contoh lain jugak, aku dulu slalu cam memandang serong terhadap orang yang addict sangat tengok variety show Korea macam runningman, family outing dan sebagainya. Last-last aku jugak yang tersangkut kat Runningman. Huhu.. Tu la. Sape suruh meludah? Kan dah kene jilat balik.. Ewwww....

Maka, pesanan penajanya di sini, berhati-hatilah ketika berbicara. Kerana ape yang kite cakapkan tu akan diuji. Kalau anda gagal, maka hang ni cakap tak boleh pakai!!

4 comments:

  1. hehehe..hajar, perkara paling pelik berlaku ngan budak2 remaja zaman sekarang..menggunakan teknologi laman sosial untuk mengekspress rasa happy dengan tujuan menunjuk-nunjuk...anyway, suka ngan post ni...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. haja addicted dengan running man sb amik ngan k.eha ari2..tu laa..sape soh amik..haha

    ReplyDelete
  3. @ihsanz
    haaa... tu la.. annoying kot. huhu... thanx for reading..

    @ehafatehah
    sbb dah addict la baru ambik... huhu...

    ReplyDelete