Pages

Tuesday, June 22, 2010

HERO si kucing malang

Hai.. sekarang saye dah berada dirumah.. hahaha.... best.. best.... Semalam, mase aku blog walking, tetibe terjumpe pasal kisah seekor kucing ni... Sedih gile la dengan nasib die... Oleh itu, aku rase nak kongsikan pasal kucing ni dengan korang plak...

Camni cerite die. Pada satu hari, kucing ni telah mencuri ikan dekat sebuah restoran non-muslim. Pastu plak, tuan restoran yg gile zalim xde hati perut ni, boleh plak pegi potong kedua2 kaki depan si kucing malang ni.. astaghfirullah.... macam tu punye org pun ade ke? memang xde hati perut langsung.. kucing je pun... dah memang makanan feveret die adelah ikan, dan die tengah lapar, so, die curi la ikan tu.. die kan kucing, bukan tau pun yg mencuri tu haram ke ape... ish3.. walaupun aku ni seorang yang tak suke kucing, tapi tak pernah pulak aku berkasar dengan kucing.. aku masih ade kesedaran sivik...

Oh.. sori.. termembebel plak.. haha.. pastu, adelah seorang hamba Allah yg berjiwa murni ni, ambik kucing ni dan bawak die balik rumah dan rawat kucing ni. Besar pahala die dapat nanti. Kucing ni di beri name HERO. Sekarang, kucing di sedang berbahagia tinggal dirumah tuan barunye yang penyayang... Huhu.. seb baik la die jumpe orang yang macam tu... and kalau nak tau perkembangan semasa si kucing ni, boleh kelik sini.

video

8 comments:

  1. omg..sedihnyaaaaaaaaaaa.dgn lagu cemtu lagiii.. :((

    bongok betul sape yang potong kaki die tu.jap,hg x cite pn sape yg potong kaki tu..muslim ke idok?

    ReplyDelete
  2. kan.. kan.. sedih kan.. huk2..
    xtaw la pulok sape yg potong, aku tak berada ditempat kejadian.. xleh la nak komen lebih2.. nanti tersalah, aku plak dose.. huhu...

    ReplyDelete
  3. ha dengar cite yg potong tu non-muslim
    xsure la betui ke x

    aku sbg pecinta kucing mmg takboleh nak describekan apa yg aku rs
    yg kucing tu rs lg takboleh kita semua nak bygkan pun
    tsktsk
    sedihhhh

    ReplyDelete
  4. gile laa..ni same je kjm cm pue y p pijak2 kucing ngn high heel smpai mati.. :(

    ReplyDelete
  5. @paan
    agaknyelah.. huhu.. aku sbg pembenci kucing ni pun rase sedih, apetah lagi pencinta kucing seperti hang.. huhi..

    @mar
    drpd die buat kucing tu jadi cacat, baik die bunuh je terus....

    ReplyDelete
  6. siapa pula org kejam itu...tiada punya hati....dia pikir kucing bukan ciptaan Tuhan...ampuni penyiksa itu TUhan krn dia tidak tahu apa yg dia perbuat....buat hero...keep strong...dari kami penyayang kucing

    ReplyDelete
  7. terlalu kejam itu orang penyiksa binatang

    ReplyDelete
  8. @kurnia
    hurm.. tu la.. memang kejam sangat2...

    ReplyDelete