Pages

Friday, June 18, 2010

My Water Moment

Cuti sem akan bermula tak lame je lagi.. huhu.. sungguh tak sabar... sekarang ni roomate pun sume dah balik. tinggal je la aku sorg2 terkontang kanting kat blik. Sungguh belum ade mood untuk stadi for exam ahad ni...

Bile dok termenung2 ni teringat la plak trip kitorg ke Pangkor 2 tahun lepas. Tu la trip paling tak leh lupe seuumur hidup aku. Ye la.. mase planning nak pegi tu, punye la susahnye sampai bergaduh2 sume. Susah sangat nak layan 19 org yang banyak sangat songehnye. Tapi of course la yg girls senang nak kawtem. yg boys tu jugak la yg banyak bawak masalah.. haha.. tapi at last sume org pun enjoy.. memang puas hati la. lebih2 aku yg tetibe je jadi bidan terjun jadi organizer sbb organaizer sblum tu merajuk.. huhu.. nostalgia betul...

sume dah tak sabar eksaited gile nak sampai pulau pangkor

walaupun penat giler perjalanan nak samapai pangkor, nampak je air, sume trus jadi energetic balik...
macam melepaskan anak itik ke air

huhu...

terlebih eksaited.. (-_-")

inilah mahad ketua kelas kami.. *gambar gelap sebab camera kurang canggey.. T_T

malam2 kitorg buat camp fire plak.. haha.. best2... :P

celik je bijik mate terus cari kayak.. haha.. kan dah kate, sume memang energetic..

ni terlebih tenage...

dan kitorg berkayak dari pulau sebelah sini ke sebelah sane. tapi xde sape berani bawak kamera naik kayak. Kang tak pepasal je kamera rosak.. agak terase rugi disitu... tak dapat nak bergambar kat belah sane.. T_T

hujan!!! slamatkan kamera!!!!

ni dah last day... argghh.. rindunye time ni...

jalan2 waktu pagi sementara tunggu makanan sampai...

the girls...

semua sebok nak mendapatkan panoramic view yg terbaik, kalau kamera tu waterproof, dah lame dah diorg terjun...

ronda-ronda

dapat jalan2 dgn korg memang tersangatlah bestnye...

hantu2 yang lapar...

ni mase malam sebelum balik, ade upacara bagi cenderahati sket.. hehe... tapi sebab gelap sangat, gamba tak cantik *sigh

kalaula ade camera yg boleh tangkap gambar malam dengan cantik, heihh.. rugi betul.. *sigh~~

kan best kalau aku ade SONY Cybershot TX5, mesti banyak lagi gambar yg boleh diambik. Antara features menarik kamera ni, ialah:

1. Boleh dibawak berendam dalam air sehingga 3 meter... (water proof)

2. Boleh menangkap image yg cantik dalam gelap (handheld twilight). Dapat la tgkp banyak gamba mase camp fire tu.. huhu...

3. Bleh ambik gamba panoramic (intelligent sweep panoramic)

4. ade Wide angle

5. Anti- motion blur. So, kalau feri gegar macam mane pun, xde masalh punye lah...

6. Boleh snap 10 keping gambar dalam mase satu saat.. Bebudak ni kan suke sangat tangkap gambar melompat, senang la nanti.

aaaaaaaa.... nak kamera ni.. nak SONY Cybershot TX5!!! huhu... kalau aku ade SONY Cybershot TX5, aku nak pakse korg g trip lagi.. hahaha.... kite g pulau lain plak.. huhu...

10 comments:

  1. moge2 kite berdue dapat.. amin...

    ReplyDelete
  2. the hunter came to hunt and say 'howdy'! ;)

    ReplyDelete
  3. dulu masa belajar kat ikm lumut slalu gi pangkor...btw, entri HERO tu boleh disiarkan asalkan mengikut garis panduan yg saya siarkan dlm blog sya...

    awak dijemput ke majlis bbq 11.07.10 nanti...sila ke blog saya utk info lanjut...tq

    ReplyDelete
  4. Thanks for the good luck and good luck to you too :)

    ReplyDelete
  5. thanks semua.. semoga korg pun gud luck jugak.... :)

    ReplyDelete