Pages

Tuesday, November 18, 2008

Menu Hari Ini.. Heheh..

Haha.. sudah seminggu tidak dapat on9 pasal hard disk pc neh rosak.. Maka, terpakselah dihantar ke kedai untuk repair.. Melayang juge lah duit bondaku RM200.. huhu... banyak tuh.. sian mak aku.. Rm190 untuk repair comp, lagi rm10 masuk poket aku.. huhu... mesti mak aku ingat duit tu abg aku yg ambik.. padehal aku yg lesapkan.. huhu.. gler jahat..

hehe... kelebihan dok umah ialah boleh makan free.. make hari ini aku nak cerite yg aku makan jambu.. huhu.. tak tau name penuh jambu ni.. tapi yg pastinye, beliau adelah spesies jambu..
ni la die jambu tu diatas pokoknye...

Pokok jambu tersebut dekat tepi umah aku ni je.. Xyah susah2 nak gi jejauh.. Dan yg lebih best lagi, jambu tu memang kakak ipar aku dah siap petik.. kakaka.. klw nak tgu aku yg petik, habis busuk sume atas pokok la jawabnye... Setelah dipetik, mak aku pun basuh dan toskan air die dalam tapis berwarna biru....
ni la rupe close-up mereka... kiut kan?

Pastu aku pun buat ar cicah die.. Taruk kicap dengan gule.. heheh.. best.. Kalau kakak ipar aku, die suke taruk cabai burung dgn belacan.. Pedas ade kick katenye.. Tapi aku tak ske pedas..

haha.. part ni aku buat....

hehe... alangkah nikmatnye memakan jambu2 ini dihari ini... rangup rasenye.. bile gigit dalam mulut, boleh rase jus die terpancut... uh..uh..uh... sile bayangkan.. ahahaks....

3 comments:

  1. hajar. perenggan last kau tu mmg takleh blah tul..HHAHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  2. eleh.. kak dee ni jeles plak.. wekk..

    ReplyDelete