Pages

Wednesday, December 17, 2008

Balasan Budak Degil..

Sile baca 2 entry sebelum ini, sebelum anda meneruskan pembacaan.

Lepas je aku post entry tadi tu, aku pun jenguk kat luar.. ok.. da benti hujan.. hohoho..aku sgt degil wlpun mak aku dah cakap pegi besok je, ataupun kirim je tiket tu kat abg aku... Aku kol trs membe aku.. "weh, nak pegi tak? jom.. aku dtg skang". Aku pun keluar kan mto buat kali ke-3. Mase aku nak gerak tu, mak aku cakap "belah sane gelap sgt, nak hujan tu" Tapi aku degil, aku tak kire...Bile aku sampai je umah membe aku, hujan rintik. Hampeh!! Tapi kali ni aku nekad, aku nak jugak pegi..

Selalunye kalau g mane2, membe tu yg bwk mto. Tapi kali ni aku yg bawak.. Bile sampai je kat jalan besar, tetibe hujan lebat.. Lebat gile2.. Dalam 5 saat je dah lenjun. Dah la helmet aku xde cover muke tu. Owh..hanya Tuhan yg tahu betapa sakitnye muke aku kene timpa hujan yg terasa macam kene cucuk dgn jarum... Sakit siot... Sile cube jike tak percaya.. Pulak tu, mate aku sgt xleh bukak.. Sgt lebat, mate pedih dimasuki air.. Sile imagine penderitaan aku. Aku ni plak jenis xreti bawak slow..huhu.. memang bleh eksiden la.. Tibe2 aku terpikey "eh, time hujan jalan licin, kene slow.." huhu... then baru aku slow sket..

Pastu aku benti jap kat tepi, berbincang lgkh seterusnya dan decide utk balik je la..
Aku pun buat u turn haram.. haha,.. bia la... Then berteduh kat umah aku jap. Tapi yg pelik, bile smp area umah aku xhujan plak.. Tadi lebat sgt..uhuhu... Ujian apekah yg sedang ditimpakan untuk aku? Dah agak2 ujan tanak turun dah, ktrg bercadang untuk pergi ke pharmacy terdekat utk beli sesuatu. Bile pegi, bende tu xde jual kat stu.. hadeh...

Membe aku ajak pegi beli tiket jugak.. Alang2 dah klua.. Aku tanak, pasal aku rase Allah tak izinkan aku pegi hari ni.. Tapi membe aku cakap "ala.. alang2 dah klua, esok xyah klua dah.."
Ye la.. aku pun pegi je la.. Then bile sampai kat kaunter tiket ke Shah Alam (satu2nye yg ade jual tiket ke Shah Alam waktu pagi), aku nampak ade bod bersaiz A3 yg tertera "TUTUP"..
WTF!!!!!!!

7 comments:

  1. hm2..
    hajaaaar..hajar

    sabar ye
    esok leh beli.
    insyaAllah takde halangan u dptkn tiket :)

    ReplyDelete
  2. esok aku akan kluar pagi!!! huhu...

    ReplyDelete
  3. jgn derhaka kat mak hang
    x baek taw

    ReplyDelete
  4. nur ilham saiful azharDecember 18, 2008 at 7:02 AM

    hahahaha lawak dowh. ikut kate mak kau weiiii. . aku pernah,mak aku kate jgn main basikal jauh2. then aku gi jauh2 gak,pastu kne langgar dgn kereta merc besar. huiyoooo. dahsyat aku injured tauuuuuu. huhuhu so amiklah iktibar. :)

    ReplyDelete
  5. 2 la pasal.. bahaye lawan cakap mak neh...

    ReplyDelete